23 Aralık 2013 Pazartesi

Bilgi,Deneyim,Saygınlık

Mesleki Bilgiler,Günlük Bilgiler,Pratik Bilgiler;Tecrübe;İtibar..

  James Hawel; “dünyayı yöneten, kalem, mürekkep ve kâğıttır” sözüyle okumanın önemini çok iyi anlatmaktadır. İnsanın doğasında bir meslek seçip bu mesleğin gerektiği şekilde çalışmak vardır. Hızlı değişen ve gelişen toplumumuzda meslek sahibi olmak yetmemekte, o meslekte bir numara olmak önem kazanmaktadır. Hayatta olduğu gibi meslekte de bir numara olmanın, arayan değil aranan kişi olmanın en önemli yolu mesleki bilgileri, günlük bilgileri ve pratik bilgileri edinmektir. Bunları edinmenin tek yolu da okumaktır.
Başarılı olmanın, daha önce yapılan hataların tekrar yapılmamasının ve bir çalışmanın sürdürülebilmesi için onun geçmişini bilmek çok önemlidir. O araştırmaları yapmış kişilerin tecrübelerinden yararlanmak eğitim ve bilim açısından sürekliliğin sağlanması konusunda çok önemlidir. Bu tecrübeleri edinmenin tek yolu da okumaktır.
İnsanlar bir toplum yani sosyal çevre içerisinde yaşamaktadır. Bizler yaşamımızı, meslek hayatımızı, öğretim hayatımızı sürdüreceğiz, iletişimde bulunacağız. Bizim başarımızın ölçüsü toplumun onun beğenmesiyle ölçülecektir. Bu nedenle sosyal çevrenin tanınması ve beklentilerinin bilinmesi başarılı olmamızı etkileyecektir. Sosyal çevreyi ve insanları tanımanın en kısa yolu okumaktır.
Okuma alışkanlığı sizi mezara kadar bırakmayacaktır. Siz çok zengin olabilirsiniz, çok güzel bir işiniz ve aileniz olabilir. Bunlar elinizden uçup gidebilir. Okumanın size kazandırdığı itibar, bilgi ise sizi hiçbir zaman size bırakmayacaktır.

Hiç yorum yok :